Eindopdracht eerste leerjaar: Ontwerp en maak je droomhuis

 

Dit droomhuis mag alleen gemaakt worden met restmaterialen. Kijk thuis dus eens goed rond naar welke materialen je zou kunnen gebruiken voor je droomhuis. Als je tijdens het eten eens creatief naar alle verpakkingen kijkt zie je allerlei mogelijkheden. Bijvoorbeeld een melkpak wordt een kamer of een dop van de frisdrankfles wordt een bad. Denk ook aan stukjes behang, stof of laminaat, dit kan je vaak bij een doe het zelf zaak halen.

Op de subpagina vind je links naar tools die je zou kunnen gebruiken bij het ontwerpen van een huis. Ook vind je er links hoe je een mooie maquette maakt.

Een link naar Popplet staat er ook. Met Popplet kun je mindmaps/moodboards maken en kun je je gedachten snel in tekst en beeld omzetten. Popplet is heel eenvoudig en snel en je kunt er ook links naar websites, youtube filmpjes, google maps en heel veel andere dingen inzetten. Hierdoor kan je eenvoudig je ideëen vormgeven.

Met floorplanner kan je eenvoudig een plattegrond maken van je huis. In dit programma vind je ook meubels, ramen, deuren en nog veel meer andere voorwerpen om je ontwerp zo realistisch mogelijk te maken. Dit programma mag je gebruiken om het ontwerp mee te maken en dit mag je inleveran als plattegrond van je huis.

Vergeet niet de filmpjes te bekijken, hierin staat heel veel informatie voor je onderzoek. Door het bekijken van de filpmjes weet je beter hoe je het een en ander kan maken en waar je op moet letten

Denk erom dat je maquette uiteindelijk gemaakt moet worden op schaal, de schaal is 1:50 dit wil zeggen dat 1 cm op je tekening 50 cm in het echt is oftewel iedere 2cm in je maquette is 1 meter in het echt. Je maquette mag niet groter zijn dan 1 schoenendoos grondoppervlak en 1 schoenendoos hoog inclusief tuin en dakterras oid. Ook over het werken met schaal zijn filmpjes te vinden bij de subpagina's.

Hieronder zie je een link naar een voorbeeld van een popplet.

 Popplet droomhuis